rezervasyon@montebello-villas.com+90 252 614 4646+90 530 317 0322
        RezervasyonlarımRezervasyon Paneli

        Göcek Gezi Rehberi: Göcek'te Gezilecek Yerler

        Hemen Paylaş
        Göcek Gezi Rehberi: Göcek'te Gezilecek Yerler
        6.11.2023 11:45:00
        0 yorum

        Biri mavi yolculuk mu dedi? O zaman rota belli: Göcek! Birbirinden güzel ve bakir koylarıyla ünlü Göcek'te gezilecek yerler, mavinin ve yeşilin enfes buluşmasına tanıklık ederek unutulmaz bir tatilin yol haritasını çiziyor. Masmavi bir deniz, yemyeşil bir orman ve doyum olmaz bir doğa eşliğinde size benzersiz bir tatilin kapılarını aralayan Göcek gezilecek yerleriyle de dünyanın dört bir yanından turistleri kendisine çekiyor. Siz de ömür boyu hatırlayacağınız bir tatil için rotanızı Göcek'e çevirebilir, bu kapsamlı Göcek gezilecek yerler listemizi kendinize rehber edinerek harika bir tatil geçirebilirsiniz.

         

        Göcek Hakkında Kısa Bilgiler:

        - Göcek, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı bir köydür.

        - 1980 yıllarına kadar oldukça sessiz, sakin ve turist radarından uzak olan bu bölge, özellikle 2020'li yıllarda popüler bir tatil destinasyonu haline gelmeye başlamıştır.

        - Dolu dolu bir Göcek tatili için 3-4 gün ayırmak yeterli olacaktır.

        - Göcek, konumu itibariyle Ege'nin Akdeniz'e açılan kapısı niteliği taşımaktadır.

        - Havaların Haziran - Ağustos tarihleri arasında oldukça boğucu olduğu Göcek'i ideal ziyaret dönemi Nisan, Mayıs ve Kasım ayları olarak bilinmektedir.

        - Göcek'in en sembolik yerleri arasında Göcek D-Marin, Günlüklü Plajı, Bedri Rahmi Koyu ve Tersane Adası yer almaktadır.

         

        Göcek Gezilecek Yerler Listesi

        Göcek'in büyüleyici güzellikleri sizi bekliyor. Göcek'te gezilip görülecek en etkileyici yerleri keşfetmeye hazır olun. Deniz, doğa ve tarihle buluştuğunuz bu eşsiz destinasyonda neler görebileceğinizi öğrenmeye ne dersiniz?

        Gemiler Adası

        Muğla Göcek gezilecek yerler dendiğinde akla gelen ilk lokasyon, elbette Gemiler Adası oluyor. Gemiler Adası, yine aynı bölgede yer alan ve tarihi dokusuyla dikkatleri üzerine çeken Kaya Köyü'ne çok kısa bir mesafede yer alıyor. Eski adı St. Nicholas olan bu ada, ilk Hıristiyanlık dönemlerinden kalma olmakla birlikte dönemin en önemli ibadet alanları arasında yer alıyor. Büyük kiliseler ve sarnıçlar başta olmak üzere değeri biçilemeyecek pek çok tarihi eserin ve kalıntının yer aldığı bu adada siz de içinizdeki tarih tutkununu perçinleyebilirsiniz.

        Letoon Antik Tiyatrosu 

        Yine bölgenin tarihi değerlerinden biri olan Letoon Antik Tiyatrosu da Göcek'e kadar gelmişken ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Likya döneminin en önemli tapınağı niteliğinde sayılan bu alan, aynı zamanda bölgenin en romantik mekanlarından biri sayılıyor. Anıtların çoğu, yemyeşil bir bitki örtüsünü doğuran durgun sudan doğduğu için bölgede pek çok farklı kurbağa türüne ve su kaplumbağasına da rastlamak mümkün. Kalkan, Patara ve Kaş bölgesine düzenleyeceğiniz günübirlik bir tarih gezisine Letoon Antik Tiyatrosu'nu da dahil edebilirsiniz.

        İztuzu Plajı

        "Bu kadar tarihi anıt yeter!" diyenler için Fethiye Göcek gezilecek yerler listesinde sırada İztuzu Plajı bulunuyor. Bir plajdan çok daha fazlası niteliğinde bulunan bu doğa harikası, aslen bir nehir deltasının sonunda, çam ağaçlarıyla kaplı dağlarla çevrili kuytu bir alanda yer alıyor. Eşsiz konumunun yanı sıra plaj boyunca farklı konumlarda yer alan cafe, piknik masası ve şezlonglar, kumsalda geçen keyifli bir günün habercisi oluyor.

        Katrancı Koyu

        Katrancı Koyu da yine Göcek'in benzersiz maviliklerini keşfetmek isteyenler için mutlaka görülmesi gereken lokasyonlar arasındaki yerini alıyor. Göcek'ten yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan bu koy, denize kadar uzanan sık çam ağaçları ile kaplanmış olup mavi ve yeşilin büyüleyici ahengini mükemmel bir biçimde yansıtıyor. Çadırlı bir kamping ve mesire yeri olan bu alan içerisinde oldukça keyifli vakit geçirebileceğiniz bir dinlenme alanı da barındırıyor.

        Göcek Marina

        Göcek'te nereye gidilir diye merak edenlerin ulaştığı bir diğer popüler cevap da Göcek Marina oluyor. Yat sahiplerinin birinci tercihleri arasında yer alan Göcek Marina, dönemsel olarak heyecan dolu yat yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Göcek'in sembolik lokasyonları arasında yer alan marinada şansınız yaver giderse dünyaca ünlü yıldızların demir attığı yatlarına da tanıklık edebilirsiniz!

        Xanthos Antik Kent

        Antik Likya'nın başkenti olan ve tarihi kalıntılarıyla nefes kesen Xanthos Antik Kenti, benzersiz manzarasıyla dönemini hala yaşatan Telmessos Antik Tiyatrosu ve "hayalet şehir" olarak bilinen gizemli Kayaköy de Göcek'in tarih kokan, gezilecek ve görülecek yerleri arasında.

        Sarıgerme Plajı ve Kabak Koyu

        Göcek'in benzersiz denizini farklı lokasyonlardan tatmak ve her gün farklı bir kumsal deneyimlemek isterseniz, Sarıgerme Plajı'nı ve Kabak Koyu'nu da mutlaka Göcek gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz. Göcek çevresi gezilecek yerler listenize ise Kelebekler Vadisi'ni, Sarsala Koyu'nu ve Köyceğiz Yuvarlak Çayı eklemeyi ihmal etmeyin!

         

        Göcek'te Ne Yenir, Ne İçilir?

        Göcek gezinizin en önemli unsurlarından biri de tabii ki yeme içme! Göcek'teki restoranların birbirinden şık ve özgün olduğunu belirtmeye gerek yok. Bir deniz beldesi olarak Göcek, öncelikle deniz mahsulleri ve balık restoranları ile ön plana çıkıyor. Denizden henüz çıkmış, taptaze balıkları deneyebileceğiniz birbirinden şık deniz lokantasının yanı sıra mezeleri ile ön plana çıkan mekanları da Göcek sokaklarında keşfetmeniz mümkün. Konakladığınız tesiste güzel bir sabah kahvaltısı ettikten sonra öğle yemeğinizi ve akşam yemeğinizi tatil beldesinin birbirinden güzel ve kaliteli işletmelerinde yiyebilir, tatilinize keyif ve lezzet katabilirsiniz.

         

        Göcek'te Bunları Yapmadan Dönmeyin!

        - Tarihe merakınız varsa, Göcek'teki tüm tarihi eserleri ve antik kalıntıları en az bir kez olsun ziyaret etmeden dönmeyin.

        - Mavi yolculuk turlarına katılın. 

        - Göcek Çarşısı'nda ufak bir yürüyüşe çıkın ve kendinize hediyelik bir eşya armağan edin. 

        - D-Marin Göcek olmak üzere bölgenin en popüler marinalarından birkaçını ziyaret ederek şaşırtıcı büyüklükteki tekne ve yatların sizi büyülemesine izin verin.

        - Göcek Kaya Mezarları'nın gizemine kapılın.

        - İnlice Plajı'nda günübirlik kamp kurun.

        - Domuz Adası'na giderek su altında kalan Roma dönemi harabelerinin üzerinden yüzün.

         

        Göcek'te Nerede Kalınır?

        Göcek'te nereye gidilir sorusunu etkili bir şekilde yanıtladığımıza göre sıra, Göcek'te kalacak yer konusuna geliyor. Göcek'in birbirinden güzel butik pansiyonu ve oteli bulunuyor. Bununla birlikte pek çok yerli ve yabancı turist, son dönemlerde otellerde ya da pansiyonlarda kalmak yerine kendine özel bir villa kiralamayı tercih ediyor. Eğer siz de Göcek'in tadını doyasıya çıkarmak ve bunu yaparken kendinizi evinizin konforunda hissetmek istiyorsanız, birbirinden lüks ve donanımlı villaların listelendiği  Göcek Kiralık Villa sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Özel bahçeli, havuzlu ve müstakil alanlı villalardan birini kiralayarak unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Kiralık villanızı seçerken özellikle lokasyonuna dikkat etmeli, bu yazımızda bahsettiğimiz turistik bölgelere çok fazla uzak olmamasına dikkat etmelisiniz. Özellikle kumsal seçiminde titiz davranıyorsanız, Göcek'in en temiz ve en bakir plajlarını araştırarak bu alanlara yakın bir bölgeden villa kiralayabilirsiniz.

         

        Göcek Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

        Göcek nereye bağlı?

        Göcek, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlıdır.

        İzmir - Göcek arası kaç km'dir?

        Yaklaşık uzaklığı 145 kilometre olan İzmir - Göcek arası mesafeyi özel aracınızla 1 saat 45 dakika gibi bir sürede kat etmeniz mümkündür.

        Göcek hangi havaalanına yakındır?

        Muğla'da yer alan Dalaman Havalimanı, Muğla - Fethiye otobanı üzerinde yer alan Göcek'e yalnızca 21 kilometre uzaklıktadır.

        Ekim'de Göcek soğuk olur mu?

        Özellikle Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında aşırı sıcakların hakim olduğu Göcek'te Ekim ve Kasım aylarında hava sıcaklıkları ideal seviyelerde olmakla birlikte deniz suyu sıcaklığı da girilebilir düzeyde seyretmektedir.

        Hemen Ara!
        WhatsApp Destek!whatsapp
        Müşteri Temsilcileri
        REZERVASYON OLUŞTUR
        Tarihler Müsait
        Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
        • Konaklama Süreniz
          00 Gece
        • Konaklama Tutarı
          00
        • Elektirik Ücreti
          00
        • Temizlik Ücreti
          00
        • Toplam Tutar
          00
        • Ön Ödeme
          00
        • Girişte Kalan Ödeme
          00
        UYGUNLUK TAKVİMİ
        müsailtMüsait
        DoluDolu
        Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
        Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış