rezervasyon@montebello-villas.com+90 252 614 4646+90 530 317 0322
        RezervasyonlarımRezervasyon Paneli
        Hemen Paylaş
        Ölüdeniz'de Gezilecek Yerler ve Gezi Rehberi
        2.11.2023 13:45:00
        0 yorum

        Cennetin yeryüzünde şekil bulmuş hali olarak tanımlanabilecek güzellikteki Ölüdeniz, yeşilin ve mavinin bin bir tonunun bir araya geldiği kusursuz doğasıyla her yıl yerli yabancı milyonlarca turisti kendine aşık etmeyi başarıyor. Eğer siz de bir sonraki tatil planınızı bu cennet tatil koyunda geçirmeyi planlıyorsanız, bu kapsamlı Ölüdeniz gezilecek yerler listemizi okumadan yola çıkmayın. El değmemiş koylardan adrenalin dolu açık hava sporlarına pek çok farklı aktivite ve plan yapabileceğiniz bu enfes tatil bölgesinde siz de unutulmaz bir tatil geçirmeye şimdiden hazır olun!

         

        Ölüdeniz Hakkında Kısa Bilgiler:

        - Ölüdeniz, Fethiye'ye bağlı, şehir merkezinden 13 km uzaklığında bir tatil beldesidir. 

        - Ölüdeniz'i ziyaret etmek için en uygun zaman aralığı Mayıs - Ekim ayları arasındadır. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgede yazları çok sıcak, kış ayları ise oldukça ılık seyretmektedir.

        - Ölüdeniz'de gezilecek ve görülecek yerlerin büyük bir kısmını deneyimleyebilmek adına Ölüdeniz gezinizi 2-3 gün olmak üzere planlayabilirsiniz.

        - Ölüdeniz Plajı, dünyanın en çok fotoğrafı çekilen bölgeleri arasında yer almaktadır.

         

        Ölüdeniz Gezilecek Yerler Listesi

        Ölüdeniz'de gezilecek yerlerin büyülü dünyasına hoş geldiniz. Doğanın güzellikleri ve aktivitelerle dolu bu cennet köşesine göz atalım.

        Ölüdeniz Tabiat Parkı

        Ölüdeniz'de gezilecek yerler söz konusu olduğunda listenin en başında elbette Ölüdeniz Tabiat Parkı yer alıyor. Sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyanın en güzel ve kıymetli plajlarından biri olan gösterilen Ölüdeniz'in tarihi doğası, 1978 yılından beri koruma altında tutulan Ölüdeniz Tabilat Parkı'nda keşfedilmek üzere sizleri karşılıyor. Burada milli parkın hemen içerisinde yer alan Belcekız bölgesinde gün boyu denize girebilir, günübirlik kamp kurabilir ve benzersiz güzelliğiyle güneşin batışına tanıklık edebilirsiniz.

         Babadağ

        Ölüdeniz dendiğinde akla gelen bir diğer lokasyon da elbette Babadağ oluyor. Yamaç paraşütü ile ön plana çıkan bu bölge, sadece ülkemizin değil, dünyanın dört bir yanından adrenalin tutkunlarının bu sporu gerçekleştirmek için geldiği nadide lokasyonlar arasında yer alıyor. Deneyimli pilotlar önderliğinde gerçekleştirebileceğiniz yamaç paraşütü aktivitesi, özellikle Nisan ve Ekim ayları arasındaki yaz döneminde daha çok rağbet görüyor; zira hava şartları ve rüzgar koşulları bakımından bu aylar, ilgili spor için en elverişli halde oluyor.

        Hisarönü

        Fethiye Ölüdeniz gezilecek yerler sıralamasındaki bir diğer önemli lokasyon da Hisarönü bölgesi. Burada bu şirin beldenin samimi sokaklarında ve caddelerinde tur atabilir, size Fethiye anısı bırakacak hediyelik eşyalar satın alabilir ya da hareketli gece hayatını deneyimleyebilirsiniz. Ölüdeniz çevresinde alternatif restoran ve cafe arayışı içine girdiğiniz günlerde de Hisarönü balıkçılarını tercih edebilirsiniz.

        Kelebekler Vadisi

        Sıfır yapılaşmanın olduğu bakir güzelliği ile ön plana çıkan Kelebekler Vadisi de Muğla Ölüdeniz gezilecek yerler arasında. Sakinliği ve güzelliği ile ziyaretçilerini adeta büyüleyen Kelebekler Vadisi'nde tam teçhizatlı bir kamp yapabilir, kuş cıvıltıları ile uyanmanın ve kamp ateşindeki odunların çıtırdamaları ile uykuya dalmanın keyfine varabilirsiniz.

        Tertemiz denizi ile turistlerin göz bebeği olan Kabak Koyu, tarihi yapısıyla dikkat çeken Gemile Adası, rafting tutkunlarının vazgeçilmez buluşması noktası olan Saklıkent Kanyonu ve dünyanın en eski deniz fenerine ev sahipliği yapan Patara Antik Kenti de Ölüdeniz civarı gezilecek yerler arasında.

         

        Ölüdeniz'de Ne Yenir, Ne İçilir?

        Bir deniz şehri olan Fethiye'ye bağlı Ölüdeniz'de elbette sayısız balık restoranı ve deniz mahsulleri işletmesi bulabilirsiniz. Taptaze deniz balıkları tüketebileceğiniz bu mekanlarda birbirinden lezzetli mezeler ve ara sıcaklarla öğünlerinizi zenginleştirebilirsiniz. Bununla birlikte Ölüdeniz'de meşhur olan ve mutlaka tadılmadan dönülmemesi gereken yöresel lezzetler de yok değil. Et kapama, arabaşı, leğen böreği ve bulgurlu domates aşı, Ölüdeniz'in imzası niteliğindeki tatlar arasında. Ölüdeniz akşam gezilecek yerler listenize bu yöresel lezzetleri servis eden lokanta ve işletmeleri ekleyerek konakladığınız her günün akşamında birbirinden keyifli akşam yemekleri yiyebilirsiniz!

         

        Ölüdeniz'de Bunları Yapmadan Dönmeyin!

        - Ölüdeniz Kum Burnu'nun sığ ve tertemiz denizine girin.

        - Kelebekler Vadisi'ndeki mini şelaleyi ziyaret edin ve sayısız kelebeğin size eşlik etmesine izin verin.

        - Babadağ'da yamaç paraşütü yapın.

        - Dünyanın en uzun yürüyüş rotalarından biri olan Likya Yolu'nda hiking yapmayı deneyin.

        - Saklıkent Kanyonu'nda rafting turu yaparak adrenalini doruklarında yaşayın.

        - Jeep Safari ile eğlenceli ve aksiyon dolu saatler geçirin.

        - Tekne turlarına katılacak Fethiye'nin en güzel koylarını ziyaret edin.

        - Profesyoneller eşliğinde bir tüplü dalışa katılarak bölgenin su altı güzelliklerini keşfedin.

         

        Ölüdeniz'de Nerede Kalınır?

        Doğanın ülkemize armağanı niteliğinde olan Ölüdeniz, konaklama alternatifleri bakımından yerli yabancı turistlere sayısız seçenek sunuyor. Konaklayacak yer seçimi yaparken havaalanına ya da otogara ulaşım kolaylığı, Ölüdeniz'in en popüler plajlarına yakınlık ve kişisel tatil alışkanlıkları en önemli kriterler haline dönüşüyor. Her bütçeye uygun otel, pansiyon ve tatil köyü seçeneklerinin yanı sıra Ölüdeniz'de villa kiralamak da oldukça popüler bir konaklama biçimi olarak tercih ediliyor. Eğer siz de Ölüdeniz'e kendi evinizin konforunu taşımak istiyorsanız, birbirinden lüks ve tam teşekküllü kiralık villa seçenekleri arasından tercihlerinize uygun bir kiralama gerçekleştirebilirsiniz. Muhafazakar tipte, havuzlu ve özel bahçeli birbirinden keyifli  kiralık villalar  sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

         

        Ölüdeniz Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

        Ölüdeniz Hangi Şehre Bağlıdır?

        Ölüdeniz, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlıdır.

        Kaş - Ölüdeniz Arası Kaç Km'dir?

        Kaş'tan Ölüdeniz'e yaklaşık 112 kilometrelik bir yol kat ederek ortalama 2 saatte ulaşabilirsiniz.

        Fethiye'den Ölüdeniz'e Nasıl Gidilir?

        Fethiye'ye otobüsle indiğiniz takdirde otobüs terminalinden yaklaşık 40 dakikada bir kalkan minibüslere binebilir, Dalaman Havalimanı'ndan ise transfer araçlarını kullanarak ya da taksiye binerek kısa sürede Ölüdeniz'e varabilirsiniz.

        Fethiye Ölüdeniz'in Neyi Meşhurdur?

        Rafting, yamaç paraşütü ve tekne turu aktiviteleri ile meşhur olan Ölüdeniz, et kapama, tuzda levrek, otlu gözleme ve leğen böreği lezzetleriyle de turistlerin damak zevklerini şenlendirmeyi başarıyor.

        Ölüdeniz'de Kiralık Villa Nasıl Bulabilirim?

        Ölüdeniz kiralık villa  seçeneklerinizi bu sayfamızdan değerlendirebilir, birbirinden uygun fiyatlarla muhafazakar tipi, havuzlu, bahçeli ve denize sıfır villalarımızdan birini kiralayabilirsiniz.

        Hemen Ara!
        WhatsApp Destek!whatsapp
        Müşteri Temsilcileri
        REZERVASYON OLUŞTUR
        Tarihler Müsait
        Giriş Saati :Çıkış Tarihi:
        • Konaklama Süreniz
          00 Gece
        • Konaklama Tutarı
          00
        • Elektirik Ücreti
          00
        • Temizlik Ücreti
          00
        • Toplam Tutar
          00
        • Ön Ödeme
          00
        • Girişte Kalan Ödeme
          00
        UYGUNLUK TAKVİMİ
        müsailtMüsait
        DoluDolu
        Ödeme BekliyorÖdeme Bekliyor
        Giriş-ÇıkışGiriş-Çıkış